vajicko

Nevyhadzujte škrupiny z vajíčok! Dajú sa ešte využiť

Jedna škrupina z vajca je vyrobená z 90% vápnika a je prirodzeným zdrojom minerálov. Chemické zloženie škrupiny je takmer identické so zložením kostí a zubov. Preto ich telo môže ľahko absorbovať.

Vápnik je pre fungovanie nášho tela veľmi dôležitý. Vytvára kostnú hmotu, zabraňuje osteoporóze, vďaka nim sú, svaly a nervy v normále, zabezpečuje kvalitný spánok a udržujú tep v norme. Je tiež dôležitý pre prácu imunitných buniek a pomáha nám získať zdravú kožu a vlasy.

Avšak, existuje niekoľko faktorov, ktoré odčerpávajú vápnik z tela. Niektoré z nich sú: káva, alkohol, príliš veľa sedenia a sýtené nápoje. Ženy v menopauze, tehotné ženy, ľudia trpiaci poruchami trávenia a starší muži sú obzvlášť náchylní k nedostatku obsahu vápnika v tele. Keď sa užíva vo vyšších dávkach, vápnik môže zastaviť vývoj osteoporózy a môže tiež pomôcť proti vysokej hladine cholesterolu a vysokému krvnému tlaku a môže stimulovať kostnú dreň k produkcii krvných buniek.

vajicko_skrupina

Pokiaľ sa jedná o vaječné škrupiny, nielen že sú bohaté na vápnik, ale tiež obsahujú železo, meď, mangán, zinok, fluór, fosfor, chróm a molybdén. Z tohto dôvodu, mnohí odborníci odporúčajú konzumovať 1,5 až 3 g drvených škrupín ako efektívne pridávanie vápnika do tela.

Tu je pár nápadov ako využiť vaječné škrupiny.

Štítna žľaza

Umyte, usušte a rozdrvte 8 škrupín. Vytlačte šťavu z 2 citrónov a zalejte šťavou vaječné škrupiny a zmes nechajte v chladničke po dobu niekoľkých dní. Pozrite sa na vaječné škrupiny, aby ste zistili či zmäkli a zvlhli a ak áno, premiešajte ich s jedným kilogramom medu a jedným litrom pálenky. Nechajte zmes odležať 7 dní pred použitím. Konzumujte jednu lyžičku po jedle, dvakrát až štyrikrát denne.

Osteorpóza

Škrupiny z vajíčka (väčšie množstvo) dôkladne umyte, vysušte a poukladajte na plech do rúry na teplotu približne 200°C. Nechajte ich tam aspoň pol hodinu. Je to dôležité preto, aby sa všetky baktérie a akékoľvek zárodky zničili a škrupiny sa tak sterilizovali. Po vychladnutí ich rozdrvte, pomeľte alebo rozmixujte, aby z nich zostal prášok. Každý deň si dajte za čajovú lyžičku. Túto zmes môžete konzumovať tak, že ju zmiešate s tekutinou. Je to starý babský recept, ktorý je schválený a odporúčaný aj lekármi.

Čistenie krvi a posilnenie tela

Umyte, usušte a rozdrvte 4 – 5 škrupín, rozdrvte ich a dajte do litra vody. Zmes odložte do chladničky na 7 dní a potom ju používajte ako pitnú vodu. Konzumujte dve až tri šálky denne. Do zmesi môžete pridať citrónovú šťavu.

Pridaj komentár